Ik ben boos! - Reisverslag uit Wairaka, Oeganda van Wilma Kok - WaarBenJij.nu Ik ben boos! - Reisverslag uit Wairaka, Oeganda van Wilma Kok - WaarBenJij.nu

Ik ben boos!

Door: Wilma

Blijf op de hoogte en volg Wilma

03 November 2018 | Oeganda, Wairaka

Ik ben boos,

Verdraaid nog aan toe. Ben ik vijf dagen van huis. Heb ik mijn keuken netjes en schoon achter gelaten. Het is een bende. Mijn zeep is weer verdwenen en nu ook mijn afwassponsje. Ik heb het nog niet terug gevonden.
Ik ontdek steeds meer ‘bende’. Mijn ongenode ‘visitor’ heeft geen eten kunnen vinden en is daarom begonnen aan het plastic van mijn elektrische tandenborstel, die ik was vergeten om mee te nemen. En ja, ook aan het snoer van mijn koelkast.
Wil ik een brood bakken: hij heeft zich tegoed gedaan aan mijn siliconen broodvorm. En aan mijn citruspers. Gelukkig heb ik twee broodvormen. Brood gebakken… Het staat af te koelen op het aanrecht. Het is zo heet. Ik zie ineens twee kraaloogjes, wat een lief snuitje… Hij rent weg. En dan realiseer ik me dat het de ‘visitor’ is, genaamd ‘rat’. En hij heeft zich in die paar minuten al gewaagd aan mijn brood.
Nu word ik boos… hij rent weg. Ik volg hem met mijn ogen. ‘Hebbes’, nu weet ik waar je vandaan komt. Ik ga mijn best doen om je te pakken.
Twee plakstrips staan klaar… Kom maar terug als je durft!

• 03 November 2018 - 15:49

Carlien:

Oei oei! Succes met de jacht!!

• 05 November 2018 - 16:43

Mike:

Hoi Wilma,

Jij maakt daar toch ook van alles mee, hé?

Ik hoop voor je, dat je 'Rattemans' genoeg schrik hebt aan kunnen jagen om 'm vanaf nu, ver bij jouw huisje vandaan te houden! Maar: mocht ie onverhoopt toch nog eens terugkomen, kijk wel uit dat je geen onverwachte knauw van 'm krijgt. Ik heb namelijk wel eens gehoord, dat ze drager van 'rabies' kunnen zijn.

Al met al: volgens mij ben jij inmiddels al aardig gewend aan dat 'bush-life' daar, met al z'n uitdagingen. Ik ben trots op je hoor, maar wens je toch ook maar weer God's bescherming toe!

Hartelijke groet met een knipoog, Mike

• 05 November 2018 - 16:43

Ina:

Niet leuk om zo thuis te komen. Maar je weet er vast wel raad mee. Je hebt gezien waar hij heen ging.
    Succes.

Tags: rat